06

4203 Words17 Pages
Chapter 6: Additional Database Objects

TRUE/FALSE

1. A sequence serves as a nickname for a database object.

ANS: F PTS: 1 REF: 158

2. A database index allows users and application programs to quickly locate specific records.

ANS: T PTS: 1 REF: 158

3. A synonym is an alternate name assigned to a database object.

ANS: T PTS: 1 REF: 158

4. When a positive value is assigned to the INCREMENT BY clause of the CREATE SEQUENCE command, numeric values are generated in descending order.

ANS: F PTS: 1 REF: 161

5. When a negative value is assigned to the INCREMENT BY clause of the CREATE SEQUENCE command, numeric values are generated in descending order.

ANS: T PTS: 1 REF: 161

6. The START WITH clause is used to identify the
…show more content…
_________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 161

5. The default value for the INCREMENT BY clause is two. _________________________

ANS: F one 1

PTS: 1 REF: 161

6. The default beginning value for a sequence is one. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 161

7. Both a minimum and maximum value can be defined for a(n) sequence. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 161

8. The lowest possible value for an increasing sequence is 1. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 162

9. The CYCLE option prevents a sequence from regenerating previous values. _________________________

ANS: F, NOCYCLE

PTS: 1 REF: 162

10. The GENERATE option can be used to have a sequence pre-generate a set of numbers before they are requested by a user. _________________________

ANS: F, CACHE

PTS: 1 REF: 162

11. The CURRVAL pseudocolumn is used to generate the next value in a sequence. _________________________

ANS: F, NEXTVAL

PTS: 1 REF: 165

12. Sequence settings can be altered using the ALTER SEQUENCE command. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 167

13. The INCREMENT BY setting for a sequence cannot be changed with the ALTER SEQUENCE command. _________________________

ANS: F, START WITH

PTS: 1 REF: 167

14. A sequence can be deleted from the database using the DROP SEQUENCE command. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: 169

15. Indexes are usually

More about 06

Get Access