Abnormal Psychology (Uop) Test #2

2076 Words Jul 9th, 2011 9 Pages
Abnormal Psychology Test #2 Study Guide with Answers

TRUE/FALSE

1. Most people with mental disorders behave in a highly irrational or dangerous manner.

ANS: F

2. People who are strange, weird, or bizarre have a mental disorder.

ANS: F

3. People with mental disorders are strange, unusual, and noticeably different than other people.

ANS: F

4.

5. There can be no universal definition of abnormality.

ANS: T

6. Ideas about what are normal and abnormal vary over time and across cultures.

ANS: T

7. Abnormal behaviors and feelings are often exaggerations of normal states.

ANS: T

8. Normal behaviors can be categorized as distinctly different from abnormal behaviors.

ANS: F

9. Every human
…show more content…
|somatoform disorders |

ANS: C

5. Which of the following provides a better definition of abnormality than the others?
|a. |deviant |
|b. |emotional distress |
|c. |help seeking |
|d. |irrational/dangerous |

ANS: B

6. Which definition of abnormality is considered to be the best?
|a. |deviant |
|b. |help seeking |
|c. |irrational/dangerous |
|d. |significant impairment |

ANS: D

7. Marvin is feeling so depressed that he is having trouble making it to work and

More about Abnormal Psychology (Uop) Test #2

Open Document