Autonomic Nervous System and Obj

8649 Words Feb 13th, 2013 35 Pages
Chapter 9
Motivation and Emotion

MULTIPLE CHOICE

1. Motives activate behavior and propel the organism
a.|to flee.|c.|toward goals.|
b.|to respond.|d.|to drives.|

ANS: C DIF: 2 REF: 9-188 OBJ: 1
MSC: TYPE: Factual

2. The study of motivation is an attempt to understand __________ a behavior occurs.
a.|why|c.|when|
b.|how|d.|all of these|

ANS: A DIF: 1 REF: 9-188 OBJ: 1
MSC: TYPE: Factual NOT: BTC

3. Psychologists define hypothetical states that activate behavior and propel one towards goals as
a.|needs.|c.|drives.|
b.|motives.|d.|incentives.|

ANS: B DIF: 1 REF: 9-188 OBJ: 1
MSC: TYPE: Factual

4. Motives are described as hypothetical states because
a.|they cannot be seen or measured directly.|
b.|they cannot be measured.|
…show more content…
a.|drive|c.|compulsion|
b.|impulse|d.|incentive|

ANS: D DIF: 1 REF: 9-188 OBJ: 1
MSC: TYPE: Factual

21. Lower car insurance rates serve as a(n) __________ for good driving.
a.|incentive|c.|stimulus|
b.|drive|d.|motive|

ANS: A DIF: 2 REF: 9-188 OBJ: 1
MSC: TYPE: Applied

22. Instinctual behavior is indicative of
a.|unlearned responses.|c.|species-specific responses.|
b.|genetically transmitted behaviors.|d.|all of these|

ANS: D DIF: 2 REF: 9-188 OBJ: 2
MSC: TYPE: Conceptual

23. The evolutionary perspective describes behaviors that
a.|come naturally to a species.|c.|are nurtured.|
b.|must be learned.|d.|require environmental experience.|

ANS: A DIF: 1 REF: 9-188 OBJ: 2
MSC: TYPE: Factual

24. The observation that birds reared in isolation from other birds have the capacity to build nests without observation or learning experience provides evidence for the
a.|nurture theory.|c.|needs theory.|
b.|evolutionary perspective.|d.|learning theory.|

ANS: B DIF: 2 REF: 9-188 OBJ: 2
MSC: TYPE: Conceptual

25. William McDougall (1908) compiled a list of 12 human _________ that included hunger, sex, and self-assertion.
a.|impulses|c.|incentives|
b.|releasers|d.|instincts|

ANS: D DIF: 2 REF: 9-188 OBJ: 2
MSC: TYPE: Factual

26. Research regarding human instincts agrees with all of the following EXCEPT:
a.|Human behavior is biologically influenced but not controlled.|
b.|There are 12 basic human instincts.|
c.|The question regarding human

More about Autonomic Nervous System and Obj

Open Document