Business Cvommunication Conclusion

11663 Words47 Pages
STUDY GUIDE

Principles of Management
TRUE/FALSE

1. The nature of management is to control and dictate others in an organization.

ANS: F PTS: 1 DIF: 2 REF: 6
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Motivation Concepts MSC: F

2. In today’s turbulent and hypercompetitive global environment, managers must help their companies innovate more than ever.

ANS: T PTS: 1 DIF: 2 REF: 8
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Creation of Value MSC: F

3. The late famed management theorist Peter Drucker is often credited with creating the modern study of management.

ANS: T PTS: 1 DIF: 2 REF: 8
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Leadership Principles MSC: F

4. Managers get things done by coordinating and motivating other people.
…show more content…
Only the top managers in organizations need conceptual skills since it involves planning.

ANS: F PTS: 1 DIF: 2 REF: 11
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: HRM MSC: F

22. Technical skills are most important at lower organizational levels while human skills become more important as managers move up the organizational hierarchy.

ANS: T PTS: 1 DIF: 2 REF: 12
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: HRM MSC: F

23. One of the biggest mistakes during turbulent times is managers ' failure to comprehend and adapt to the rapid pace of change in the world around them.

ANS: T PTS: 1 DIF: 2 REF: 12
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Leadership Principles MSC: F

24. Managers use conceptual, human, and technical skills to perform the four management functions of planning, organizing, leading, and controlling in all organizations.

ANS: T PTS: 1 DIF: 2 REF: 9|11
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: HRM MSC: F

25. According to research, managers most enjoy activities such as leading others, networking, and leading innovation.

ANS: T PTS: 1 DIF: 1 REF: 13
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Leadership Principles MSC: F

26. Managers least enjoy activities such as controlling subordinates and managing time pressures.

ANS: T PTS: 1 DIF: 2 REF: 13
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Leadership Principles MSC: F

27. The individual performer is a generalist and coordinates a broad range of activities.

ANS: F PTS: 1 DIF: 2 REF: 15
NAT: AACSB: Analytic |

    More about Business Cvommunication Conclusion

      Open Document