Classical Conditioning and Multiple Choice

4163 Words May 8th, 2013 17 Pages
[Q1] Multiple Choice - 1 point
1) A group of ideas, assumptions, and generalizations that interpret and illuminate observations that have been made about human growth is referred to as a ____________ theory.
A. behavioral
B. psychoanalytical
C. humanistic
D. developmental
Answer: D

[Q2] Multiple Choice - 1 point
2) _________theorists try to make sense out of observations and construct a story of the human journey from infancy to adulthood.
A. Developmental
B. Psychoanalytical
C. Behavioral
D. Humanistic
Answer: A

[Q3] Multiple Choice - 1 point
3) Which theory answers the question: Do early experiences of neglect or attachment linger into adulthood?
A. humanistic
B. behavioral
C. sociocultural
D. psychoanalytic
Answer: D

[Q4]
…show more content…
A. oral
B. phallic
C. mouth
D. genital
Answer: A

[Q22] Multiple Choice - 1 point
22) With regard to development, Freud believed that:
A. development continues throughout adolescence.
B. development continues throughout adulthood.
C. personalities are developed in the early years.
D. development stops in the teen years but changes anew in the later years.
Answer: C

[Q23] Multiple Choice - 1 point
23) Freud referred to a person’s sex drive as the:
A. libido.
B. inferiority complex.
C. anal stage.
D. latency.
Answer: A

[Q24] Multiple Choice - 1 point
24) Unconscious drives, mostly sexual and aggressive, are driven by the:
A. id.
B. ego.
C. superego.
D. complex needs.
Answer: A

[Q25] Multiple Choice - 1 point
25) Our morals and values learned from our parents are driven by the:
A. id.
B. ego.
C. superego.
D. defense mechanisms.
Answer: C

[Q26] Multiple Choice - 1 point
26) The ego mediates between the id and superego and may use ___________ to keep things under control.
A. libido
B. psychosexual stages
C. parental control
D. defense mechanisms
Answer: D

[Q27] Multiple Choice - 1 point
27) Transforming energy from the libido to create something acclaimed by others, such as a musical masterpiece, is called:
A. sublimation.
B. rationalization.
C. repression.
D. suppression.
Answer: A

[Q28] Multiple Choice - 1 point
28) Many followers of Freud acknowledged the importance of the unconscious. One of

More about Classical Conditioning and Multiple Choice

Open Document