Database: Data Management and Ref

2448 Words10 Pages
Chapter 1: Database Systems

TRUE/FALSE

1. Data and information are essentially the same thing.

ANS: F PTS: 1 REF: 5

2. Data processing can be as simple as organizing data to reveal patterns.

ANS: T PTS: 1 REF: 6

3. We are now said to be entering the “knowledge age.”

ANS: T PTS: 1 REF: 6

4. Information implies familiarity, awareness, and understanding knowledge as it applies to an environment.

ANS: F PTS: 1 REF: 6

5. Data constitute the building blocks of information.

ANS: T PTS: 1 REF: 7

6. Metadata present a more complete picture of the data in the database than the data itself.

ANS: T PTS: 1 REF: 7

7. The only way to access the data in a database is through the DBMS.

ANS: T PTS: 1 REF:
…show more content…
|a. |Queries |c. |Metadata |
|b. |End-user data |d. |Information |

ANS: C PTS: 1 REF: 7

6. The ____ serve(s) as the intermediary between the user and the database.
|a. |DBMS |c. |end-user data |
|b. |metadata |d. |programming language |

ANS: A PTS: 1 REF: 7

7. The database structure in a DBMS is stored as a ____.
|a. |file |c. |set of key/value pairs |
|b. |collection of files |d. |collection of queries |

ANS: B PTS: 1 REF: 7

8. A(n) ____ might be written by a programmer or it might be created through a DBMS utility program.
|a. |query |c. |database management system |
|b. |operating system |d. |application program |

ANS: D PTS: 1 REF: 7

9. ____ exists when different

More about Database: Data Management and Ref

Get Access