Database and Page Ref

4291 Words Mar 30th, 2015 18 Pages
Database Processing, 13e (Kroenke/Auer)
Chapter 9: Managing Multiuser Databases

1) Database administration tasks have to be performed for single-user, personal databases.
Answer: TRUE
Diff: 3 Page Ref: 396

2) Database administration is more important but less difficult in multiuser database systems than in single-user database systems.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 396

3) In general, the overall responsibility of the DBA is to facilitate the development and use of the database system.
Answer: TRUE
Diff: 1 Page Ref: 396

4) The DBA has to find a balance between the conflicting goals of maximizing availability of the database to users and protecting the database.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 396

5) The DBA
…show more content…
Answer: TRUE
Diff: 3 Page Ref: 403-404

31) The transaction boundaries are the essential information that the DBMS needs from the application programs to enforce different locking strategies.
Answer: TRUE
Diff: 3 Page Ref: 404-405

32) A durable transaction is one for which all committed changes are permanent.
Answer: TRUE
Diff: 3 Page Ref: 406

33) Transaction level consistency means that all rows impacted by any actions in a transaction are protected from change during the entire transaction.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 406-407
34) A dirty read happens when one transaction reads a changed record that has not been committed to the database.
Answer: TRUE
Diff: 3 Page Ref: 407-408 Fig 9-11

35) Nonrepeatable reads occur when a transaction rereads data it has previously read and finds modifications or deletions caused by a committed transaction.
Answer: TRUE
Diff: 3 Page Ref: 407-408 Fig 9-11

36) Repeatable Read isolation is the most restrictive level of isolation.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 408 Fig 9-12

37) According to ANSI SQL, the serializable isolation level will not allow phantom reads, dirty reads, and nonrepeatable reads.
Answer: TRUE
Diff: 3 Page Ref: 408 Fig 9-12

38) A static cursor processes a snapshot of the relation that was taken when the cursor was opened.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref:

More about Database and Page Ref

Open Document