Human Factors in Aviation

8517 Words Sep 14th, 2009 35 Pages
JAR 66 Module 9Exam Practice Exam
Module 9

This is exam number 1.

1. Accidents and engineering faults are
a) insignificant and increasing
b)insignificant and decreasing
c) significant and increasing

Answer:c

2. Information on drugs and alcohol can be found in
a) AWN 3
b)AWN 47
c) BCARs
Answer:b

3. 70 - 80% of the total focusing ability of the eye is carried out by the a) iris
b)lens
c) cornea
Answer:c

4. At what distance should a person without hearing difficulties be able to hear an average conversational voice in a quiet room
a) 1 metre (3 feet)
b)2 metres (6 feet)
c) 3 metres (9 feet
Answer:b

5. If you have been prescribed new medicine by your doctor you should
a) continue with your normal shift pattern
…show more content…
When someone is working in an enclosed space (such a fuel tank), another person should be outside the space in constant communication to
a) ensure compliance with the maintenance manual
b)provide instructions to the tradesman
c) for safety reasons
Answer:c

4. An engineer who has developed his own way of performing a task
a) is in regular violation
b)should be commended for his resourcefulness
c) is improving maintenance efficiency
Answer:a

5. The circadian cycle body temperature
a) varies by 1.5oF
b)varies by 1.5oC
c) does not vary
Answer:a

6. The aim of human factors programs within an organizations is
a) to reduce costs by increasing efficiency, safety and quality and decreasing waste through human error
b)to optimize the relationship between maintenance personnel and systems with a view to improving safety, efficiency and well-being
c) to safeguard the health and safety of maintenance personnel by reducing accidents in the workplace
Answer:b

7. The scientific study of measurements of the human body is known as
a) anthropometrics
b)ergonomics
c) physiology
Answer:a

8. The SHEL model of human factors takes into account
a) Software, hardware, efficiency and liveware
b)Software, hardware, environment and liveware
c) Software, hardware, environment and location
Answer:b

9. How long can the aural reflex
Open Document