MGMT627MCQsforQuizes

10433 Words Dec 8th, 2014 42 Pages
MGMT627 - Project Management
Midterm MCQ’s

1.1 True/False

1) Projects, rather than repetitive tasks, are now the basis for most value-added in business.
Answer: TRUE

2) Projects have a process orientation.
Answer: FALSE

3) A typical project stays within functional and organizational boundaries.
Answer: FALSE

4) The special nature of projects relieves project managers from their routine of planning, organizing, motivating, directing, and controlling.
Answer: FALSE

5) A project exists outside of the standard line organization.
Answer: TRUE

6) The initial goal and technical specifications of the project are developed during the planning stage.
Answer: FALSE

7) Client interest in a project is highest during the termination and
…show more content…
Answer: (project) mature

1.3 Multiple Choice

1) Which of the following types of activities is more closely associated with projects rather than processes?
A) an activity that is ongoing
B) an activity that is day-to-day
C) an activity that uses existing systems
D) an activity that establishes its own work rules
Answer: D

2) Which of the following is accomplished through project management?
A) A cellular phone company activates a new customer 's service.
B) An automotive manufacturer produces a day 's quota of vehicles.
C) A software developer creates a new crash-proof operating system.
D) A retailer restocks the shelves after a day of brisk sales.
Answer: C

3) A project typically has:
A) a defined start and end date.
B) a defined start date but no defined end date.
C) no defined start but a defined end date.
D) no defined start or end date.
Answer: A

4) The Project Management Body of Knowledge Guide definition of a project indicates that a project is:
A) multifunctional.
B) temporary.
C) designed to consume human resources.
D) limited by a budget.
Answer: B

5) Project members may be from:
A) different departments.
B) other organizational units.
C) one functional area.
D) all of the above.
Answer: D

6) There is no such thing as a project team:
A) with a deliverable.
B) with an on-going, non-specific purpose.
C) with a goal.
D) with a project manager
Answer: B

7) A project that results in "doing the wrong things well" has ignored the:
A) budgetary

More about MGMT627MCQsforQuizes

Open Document