Mgmt 309 Chapter 1 Test Bank Essay

5760 Words Jan 5th, 2015 24 Pages
The News Corporation, Smile Train, Delta Airlines and Gucci are all examples of
a. bureaucracies.
b. corporations.
c. organizations.
d. managerial hierarchies.
e. centralized units of operation.

ANS: C PTS: 1 REF: p. 4 OBJ: 1.1
NAT: AACSB: R MSC: Type: App

2. Which of the following is an example of an organization?
a. The Department of Education
b. Princeton University track team
c. Starbucks
d. Swoopo, online auction site
e. All of these choices

ANS: E PTS: 1 REF: p. 4 OBJ: 1.1
NAT: AACSB: R MSC: Type: App

3. Amy, Frank, Puz, and Tiaro started a Bible study group. They are engaged in
a. starting a corporation.
b. starting an organization.
c. creating a managerial hierarchy.
d. creating a
…show more content…
ANS: C PTS: 1 REF: p. 5 OBJ: 1.1
NAT: AACSB: A MSC: Type: Def

7. The Financial Times is a newspaper. To access its online content subscribers have to pay for a subscription or make micro payments for individual articles. The subscriptions are a(n) ____ resources.
a. physical
b. financial
c. human
d. information
e. intellectual

ANS: B PTS: 1 REF: p. 5 OBJ: 1.1
NAT: AACSB: R MSC: Type: App

8. Managers use all of the following types of resources to achieve organizational goals EXCEPT
a. international.
b. physical.
c. human.
d. financial.
e. information.

ANS: A PTS: 1 REF: p. 5 OBJ: 1.1
NAT: AACSB: A MSC: Type: Def

9. The Financial Times is a newspaper. To access its online content subscribers have to pay for a subscription or make micro payments for individual articles. The pay-wall that requires users to pay for articles is a(n) ____ resource.
a. international
b. physical
c. human
d. financial
e. information

ANS: E PTS: 1 REF: p. 5 OBJ: 1.1
NAT: AACSB: R MSC: Type: App

10. The Financial Times is a newspaper. Advertisements in the paper are examples of ____ resources to the paper.
a. international
b. physical
c. human
d. financial
e. informational

ANS: D PTS: 1 REF: p. 5 OBJ: 1.1
NAT: AACSB: R MSC: Type: App

11. The Financial Times is a newspaper. The articles in the paper are a(n) ____ resource.
a. international
b. physical
c. human
d. financial
e. informational

ANS: E PTS: 1 REF: p. 5…