Project

6895 Words Aug 31st, 2013 28 Pages
Operations Management: Processes and Supply Chains, 10e (Krajewski et al.)
Chapter 1 Using Operations to Compete

1) Operations management refers to the direction and control of inputs that transform processes into products and services.
Answer: TRUE
Reference: Operations and Supply Chain Management Across the Organization
Difficulty: Easy
Keywords: operations management, inputs, process, transformation

2) As a functional area of a business, Operations translates materials and services into outputs.
Answer: TRUE
Reference: Operations and Supply Chain Management Across the Organization
Difficulty: Easy
Keywords: operations management, inputs, process, transformation

3) The three main line functions of any business
…show more content…
Answer: FALSE
Reference: The Supply Chain View
Difficulty: Moderate
Keywords: supplier relationship, process, order fulfillment process

19) Environmental scanning refers to the unique resources and strengths that an organization 's management considers when formulating a strategy.
Answer: FALSE
Reference: The Supply Chain View
Difficulty: Moderate
Keywords: environmental scanning, strategy

20) A firm 's core competencies should determine its core processes.
Answer: TRUE
Reference: The Supply Chain View
Difficulty: Easy
Keywords: core competency, core process

21) Competitive priorities are the means by which operations implements the firm 's corporate strategies.
Answer: FALSE
Reference: Competitive Priorities and Capabilities
Difficulty: Moderate
Keywords: competitive priority, corporate strategy

22) Flexibility is a possible competitive priority.
Answer: TRUE
Reference: Competitive Priorities and Capabilities
Difficulty: Easy
Keywords: flexibility, competitive priority
Learning Outcome: Discuss options for measuring supply chain performance.

23) Consistent quality is not important to today 's consumers.
Answer: FALSE
Reference: Competitive Priorities and Capabilities
Difficulty: Easy
Keywords: consistent quality, competitive priorities
Learning Outcome: Discuss options for measuring supply chain performance.

24) Volume

More about Project

Open Document