Public Health

2465 Words Aug 3rd, 2013 10 Pages
Principles and Foundations of Health Education and Promotion, 5e (Cottrell et al.)
Chapter 1 A Background for the Profession

1) Which of the following phrases best describes the authors' view of the status of health education? Health education is
A) a calling.
B) a profession.
C) an applied discipline.
D) an emerging profession.
Answer: D

2) The body of knowledge, principles, and concepts used in health education/promotion come from a variety of disciplines. Which one of the following is not one the major disciplines supporting health education/promotion?
A) Physics
B) Biology
C) Sociology
D) Medical sciences
Answer: A

3) Which one of those below is not used to define a profession? A profession
A) has a code of ethics.
B) provides
…show more content…
Answer: C

17) The primary role of a health education specialist includes
A) delivering health education/promotion programs and evaluating health education/promotion programs.
B) developing health education/promotion programs for the people they serve and evaluating health education/promotion programs.
C) assessing the needs and diagnosing medical problems.
D) serving as a resource person, communicating with the public and marketing health education/promotion programs.
Answer: B

18) Which of the following steps is generally found in most planning models?
A) Learning activities
B) Needs assessment
C) Policy commitment
D) Review of self-help materials
Answer: B

19) The primary role of a health education specialist includes all of the following EXCEPT
A) program development.
B) program evaluation.
C) program planning.
D) program redirection.
Answer: D

20) According to the best available estimates, behavioral patterns impact what portion of the population's early death?
A) 70%
B) 40%
C) 30%
D) 15%
Answer: B

21) According to the best available estimates, social circumstances impact what portion of the population's early death?
A) 70%
B) 40%
C) 30%
D) 15%
Answer: D

22) The use of the DTP vaccine is an example of which level of prevention?
A) Primary prevention
B) Secondary prevention
C) Tertiary prevention
D) Community prevention
Answer: A

23) The use of condoms to prevent the

More about Public Health