Understanding Management, 8th Edition by Richard L. Daft, Dorothy Marcic

6627 Words27 Pages
Chapter 15—Managing Quality and Performance

TRUE/FALSE

1. The systematic process of regulating organizational activities to make them consistent with the expectations in plans, targets, and standards of performance refers to organizational control.

ANS: T PTS: 1 DIF: 1 REF: 604
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Operations Management MSC: F

2. Effectively controlling an organization requires information about product standards and actual products, as well as actions to correct any deviations from the standards.

ANS: F PTS: 1 DIF: 2 REF: 604-605
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Operations Management MSC: F

3. It is important to create a written Internet policy for an "acceptable use policy" for workplace Internet use.

ANS:
…show more content…
Liabilities are the firm 's debts, both current and long-term.

ANS: T PTS: 1 DIF: 1 REF: 613
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Operations Management MSC: F

19. The income statement shows revenues coming into the organization from all sources and subtracts all expenses.

ANS: T PTS: 1 DIF: 1 REF: 613
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Operations Management MSC: F

20. Under hierarchical control, employees are actively engaged and committed to their work.

ANS: F PTS: 1 DIF: 2 REF: 616
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Operations Management MSC: F

21. The use of cultural values, traditions, shared beliefs and trust to increase compliance with goals refers to decentralized control.

ANS: T PTS: 1 DIF: 2 REF: 615
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Operations Management MSC: F

22. Open-book management ties employee rewards to the company 's overall success.

ANS: T PTS: 1 DIF: 2 REF: 617
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Operations Management MSC: F

23. The goal of open-book management is to get every employee thinking and acting like a business owner.

ANS: T PTS: 1 DIF: 2 REF: 618
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Operations Management MSC: F

24. Closed-book management helps employees appreciate why efficiency is important to the organization 's success as well as their own.

ANS: F PTS: 1 DIF: 2 REF: 618
NAT: AACSB: Analytic | AACSB: Operations Management MSC: F

25. An organization-wide

More about Understanding Management, 8th Edition by Richard L. Daft, Dorothy Marcic

Get Access