ethics in IB Essay

8293 Words Apr 21st, 2014 34 Pages
International Business: The New Realities, 3e (Cavusgil)
Chapter 4 The Cultural Environment of International Business

1) Cross-cultural risk is often intensified by managers with geocentric tendencies.
Answer: FALSE
Difficulty: Easy
Skill: Concept
Objective: 4-1
AACSB: Dynamics of the global economy; Multicultural and diversity understanding

2) An ethnocentric orientation positively impacts the ability of managers to manage business projects and new business practices abroad.
Answer: FALSE
Difficulty: Easy
Skill: Concept
Objective: 4-1
AACSB: Dynamics of the global economy; Multicultural and diversity understanding

3) Ethnocentric orientation refers to a host-country mind-set in which the manager develops a
…show more content…
Answer: TRUE
Difficulty: Easy
Skill: Concept
Objective: 4-4
AACSB: Dynamics of the global economy; Multicultural and diversity understanding

17) English is the most common primary language in the world.
Answer: FALSE
Difficulty: Easy
Skill: Concept
Objective: 4-5
AACSB: Dynamics of the global economy; Multicultural and diversity understanding

18) Language has both verbal and nonverbal characteristics.
Answer: TRUE
Difficulty: Easy
Skill: Concept
Objective: 4-5
AACSB: Dynamics of the global economy; Multicultural and diversity understanding

19) Business jargon unique to a culture can impede communication.
Answer: TRUE
Difficulty: Easy
Skill: Concept
Objective: 4-5
AACSB: Dynamics of the global economy; Multicultural and diversity understanding

20) Technological advances are a key determinant of culture and cultural change.
Answer: TRUE
Difficulty: Easy
Skill: Concept
Objective: 4-6
AACSB: Dynamics of the global economy; Multicultural and diversity understanding
21) Communications, information, and transportation technologies have decreased people's ability to learn about and connect with unfamiliar cultures.
Answer: FALSE
Difficulty: Easy
Skill:

More about ethics in IB Essay